פטל אדום – Red Raspberry

מאמר פטל אדום בקוסמטיקה

יתרונות הפטל האדום

לכבוד הקיץ, החודש נבחר הפטל האדום. ניתן למצוא אותו עכשיו בשיא פריחתו ( כן, כן, הוא לא רק תרכיז נפלא להמתקת המים 🙂 ). צאו לגדות הנחלים באזורכם ואכלו מהאדום המתוק והבריא הזה ואל תשכחו לקטוף מעט מעליו, לצורך הכנת תה בעל תכונות נפלאות עליהם נכתוב בהמשך.

הפטל שייך למשפחת 'פירות היער', שכולם עשירים מאוד באנטי אוקדסידנטים, בין השאר, בזכות הוויטמין C הקיים בהם בריכוז גבוה מאוד (הרבה יותר מאשר בקיווי למשל). לפרי נודעת גם תכונה אנטי סרטנית בזכות תרכובת  הנקראת אלגיטנינים ומצויה בפטל בשפע יחסי.

עלי הפטל עשירים מאוד במרכיבים לעיל, כמו כן, ויטמין B6, וברזל. העלים בעלי תכונות רפואיות רבות, וידועים ברפואה העממית כ'תרופה נשית' . השימוש העיקרי הוא בתקופת ההיריון, כהכנה ללידה, היות ומחזקים את דפנות הרחם ובכך מסייעים במניעת הפלות, וכן, מסייעים בתהליך הלידה עצמה. לאחר לידה, עוזרים בהורדת נפיחות והחלשת הדימום וכן, בזמן המחזור. מעבר לכך, ידועה השפעתם כמקלים בכאבי גרון ודיזנטריה. במריחה, עוזרים בהפסת דימומים וריפוי פצעים שטחיים.

טיפ:

להקלה בכאבי מחזור -הכיני תה מכ-4 עלי פטל, כוס מים רותחים ומספר יחידות של פטל טרי , ושתי 3 כוסות ביום. לפצעים בפה ('אפטות'), ניתן לגרגר תה, ורצוי מרוכז יותר, כלומר, יותר עלי פטל.
להסרת נפיחויות בפנים , ניתן להכין קומפרסים עם תמצית תה עלי הפטל.

אזהרה! אין להשתמש במקום או במקביל לתרופות אחרות!

ליקטה וערכה : עפרה לירם, מנהלת המרכז הרב תחומי ללימודי הקוסמטיקה, ובעלת מכון קוסמטי